menu

CHROMAVIS

The new Chromavis headquarters, a world leader in the production of cosmetics, presents itself as a sculptural architecture, with a futuristic style, conceived according to the criteria of eco-sustainability and respect for the planet. The interiors and exteriors follow the same lines of force, defined by volumes, oblique walls and windows, cutting points and constantly evolving perspectives.
The modern and rigorous interior design mixes with the choice of elegant and precious materials and with a warm and welcoming color palette.
The furnishing solutions follow the same imprinting. The reception area is an iconic space halfway between a bourgeois living room at home and a waiting area, where Barcellona seats in black leather alternate with soft velvet sofas and armchairs.
The solution adopted for brainstorming is singular: a circular carousel with colored swings hanging from a self-supporting metal structure replaces the traditional table with attached seats.
The large spaces dedicated to offices and meeting rooms for meetings or informal meetings are permeated by a suggestive atmosphere.
The Vip Restaurant, an environment of quiet and relaxation for the lunch break, is furnished with a large social table and a lounge area. Gastronomy is an informal and convivial lunch break area.
The living room of the Atelier hosts the Bouroullec sofa and the chair by Gaetano Pesce Up 2000.

 
 

Location Offanengo (Cr)

Year 2020

M2 45

Project Eba Engineering s.r.l

Interior Arch. Alessia Garibaldi e Arch. Marco Vigo

Landscape Frassinago Bologna